Błąd krytyczny rozszerzenia [sigplus]: Dla folderu galerii obrazów 2022-2023/laboratoria1022 oczekiwana jest względna ścieżka do folderu startowego określonego w konfiguracji rozszerzenia w zapleczu systemu Joomla!.
Indywidualna nauka kulinarna, dlaczego nie? Uczennica klasy 7a przygotowała tzw. Tartinki, czyli malutkie kanapeczki na krakersach na każdą okazję.
Samodzielnie zrobiła pastę z jajek, szczypiorku, ogórków kiszonych i żółtego sera. Również dekoracja, to jej twórcza inwencja. Przy okazji wspólnego „pichcenia” z nauczycielem dowiedziała się kilku istotnych rzeczy: np. jajka trzeba gotować w osolonej wodzie i obierać jak będą zimne, wtedy skorupka odchodzi bez problemu. Chcecie przepis na pastę jajeczną?
Oto on:
- 4 jajka
-4 łyżki startego żółtego sera
-2 ogórki kiszone
- szczypiorek
- koperek
- sól, pieprz do smaku
- majonez
Wszystkie składniki drobno pokroić i doprawić do smaku. Dodać majonez i wymieszać. Gotową masę nakładać na krakersy i udekorować wg. własnego uznania np. rzodkiewką. Wszystko posypać jeszcze startym serem i koperkiem. Idealna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi.
{gallery}2022-2023/laboratoria1022{/gallery}